Marcipánová srdce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marcipánová srdce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16369 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
200 g | Cukr moučkový |
400 g | Marcipánová hmota surová |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 61,1mg |
Draslík | 16,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marcipánová hmota surová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marcipánová srdce postup přípravy receptu:
1 | Z vychlazeného, na vločky nakrájeného másla, mouky, cukru a 1 vejce vypracujeme hladké těsto. Podle potřeby můžeme přilít trochu studené vody. Těsto zabalíme do fólie a chladíme asi 30 minut. |
2 | Marcipán (kousek ponecháme na ozdobu) uhněteme s moučkovým cukrem a mezi dvěma fóliemi vyválíme na plát silný 1 cm. Tvořítkem vypichujeme srdce. |
3 | Připravené křehké těsto vyválíme na plát a vypichujeme z něj srdce. Urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 5-10 minut. |
4 | Upečená, vychlazená srdce potřeme rozšlehaným vejcem a navrch každého položíme srdce z marcipánu. Lehce je přimáčkneme. Ze zbylého marcipánu vyválíme válečky, položíme je na okraj srdíček a potřeme zbylým vejcem. Krátce zapečeme. |