Telecí řízky po milánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky po milánsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16371 |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Špagety, Makarony |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
5 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
600 g | Telecí kýta |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 219,0mg |
Draslík | 974,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 187,8mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špagety, Makarony, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí kýta, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky po milánsku postup přípravy receptu:
1 | Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. |
2 | Šunku nakrájíme na kostičky a osmahneme na 20 g másla, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme asi 4 minuty. Osolíme a opepříme. Přidáme makarony a nasekanou petrželku. |
3 | Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně osolíme a opepříme. Řízky postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve směsi strouhanky a poloviny nastrouhaného sýru. Smažíme je na zbylém másle po každé straně asi 3 minuty. |
4 | Řízky podáváme s makarony a pokrm ozdobíme zbylým nastrouhaným sýrem a petrželkou. |