Recept

Husa s nádivkou z jablek a mandlí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16372

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Hrozinky
1 ks Husa mražená
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Mandle
2 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

86% Kalorie 1,700 kcal
Kilojoule 7 114kJ
11% Sacharidy 38 g
347% Tuky 260 g
14% Sodík 272 mg
111% Bílkoviny 63 g

Husa s nádivkou z jablek a mandlí postup přípravy receptu:

1

Očištěnou husu omyjeme a zbavíme křídel a krku. Maso na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.

2

Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, šalotku na kostičky, promícháme a přidáme rozinky, mandle a majoránku. Směs osolíme, opepříme a nadijeme do husy. Otvor sepneme špejlí.

3

Husu vložíme do pekáče hřbetem nahoru a pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů asi 20 minut. Husu obrátíme, snížíme teplotu na 190 stupňů a přidáme oloupanou mrkev, cibuli, husí krk a křídla. Podlijeme horkou vodou a za občasného polévání výpekem pečeme asi 2 hodiny.

4

Výpek přecedíme, podle chuti dosolíme a krátce povaříme. Podáváme k huse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept