Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16373

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Husa mražená
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
3 ks Pomeranče
2 kávová lžička Sůl
3 ks Tymián čerstvý
250 ml Voda pitná
800 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

82% Kalorie 1,619 kcal
Kilojoule 6 772kJ
7% Sacharidy 26 g
266% Tuky 200 g
36% Sodík 718 mg
110% Bílkoviny 62 g

Husa plněná pomeranči postup přípravy receptu:

1

Očištěnou husu omyjeme, osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.

2

Oloupanou mrkev a petržel nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nahrubo nasekáme. Omyté pomeranče i s kůrou nakrájíme na čtvrtky.

3

Husu naplníme připravenými přísadami, přidáme snítky tymiánu a otvor sepneme špejlí. Křídla a stehna svážeme nití.

4

Husu vložíme na pekáč hrudníkem nahoru, podlijeme 1/4 l vody a pečeme asi 2 hodiny za stálého polévání horkým vývarem.

5

Upečenou husu naporcujeme. Přebytečné sádlo slijeme a nádivku s výpekem povaříme ještě 10 minut. Výpek přecedíme a podle potřeby dosolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept