Husa plněná pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa plněná pomeranči
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16373 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Husa mražená |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
3 ks | Pomeranče |
2 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Tymián čerstvý |
250 ml | Voda pitná |
800 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 522,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Petržel kořen, Pomeranče, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husa mražená, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa plněná pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou husu omyjeme, osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme. |
2 | Oloupanou mrkev a petržel nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nahrubo nasekáme. Omyté pomeranče i s kůrou nakrájíme na čtvrtky. |
3 | Husu naplníme připravenými přísadami, přidáme snítky tymiánu a otvor sepneme špejlí. Křídla a stehna svážeme nití. |
4 | Husu vložíme na pekáč hrudníkem nahoru, podlijeme 1/4 l vody a pečeme asi 2 hodiny za stálého polévání horkým vývarem. |
5 | Upečenou husu naporcujeme. Přebytečné sádlo slijeme a nádivku s výpekem povaříme ještě 10 minut. Výpek přecedíme a podle potřeby dosolíme. |