Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1638
Kategorie: Perníky

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová šťáva
65 g Cukr moučkový
100 g Džem rybízový
20 g Kakao - prášek
1 špetka Kardamom
3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
65 g Máslo čerstvé
250 g Med včelí
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Poleva čokoládová
1 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 198kJ
15% Sacharidy 53 g
10% Tuky 8 g
2% Sodík 31 mg
8% Bílkoviny 5 g

Domino - perník postup přípravy receptu:

1

Tekutý med, cukr a máslo necháme rozpustit a vychladnout. Přidáme vejce, koření, mouku, kypřící prášek, kakao a citrónovou šťávu.

2

Smícháme a rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě.

3

Hotový a vychladlý perník rozkrojíme a potřeme zavařeninou.

4

Složíme na sebe a krájíme kostičky které poléváme tmavou čokoládovou polevou.

5

Na vrch kostiček uděláme z bílé polevy nebo polevy z bílků tečky aby vznikl dojem domina.

Poznámka

Tečky na dominu můžeme vytvořit i z lentilek nebo jiných bonbónů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept