Recept

Skořicová pěna s hruškou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16381

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
45 g Cukr krupice
2 ks Hrušky
2 polévková lžíce Likér pomerančový
125 g Mandle
250 ml Mléko polotučné
1 ks Skořice celá
0,3 kávová lžička Skořice mletá
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 ml Víno bílé
10 g Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 218kJ
11% Sacharidy 41 g
45% Tuky 34 g
1% Sodík 14 mg
19% Bílkoviny 11 g

Skořicová pěna s hruškou postup přípravy receptu:

1

Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Mandle rozmixujeme s mlékem, skořicovou kůrou a cukrem. Krátce povaříme, a když směs částečně vychladne, přidáme vymačkanou želatinu. Skořicovou kůru vyjmeme a mléko necháme vychladnout.

2

Smetanu se skořicí ušleháme dotuha, zlehka vmícháme do pěny a vložíme na 3 hodiny do chladničky.

3

Oloupané, rozpůlené hrušky zbavíme jádřinců a podusíme ve víně asi 5 minut. Podušené hrušky nakrájíme na plátky.

4

Z připravené smetanové směsi vykrajujeme pomocí lžíce nočky. Upravíme je na talíře, obložíme plátky hrušek, pokropíme pomerančovým likérem a posypeme citronovou kůrou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept