Domácí chléb s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí chléb s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16384 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
15 g | Droždí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 ml | Mléko polotučné |
337,5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
240 g | Ovesné vločky |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 36,8mg |
Draslík | 382,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Ovesné vločky, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí chléb s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky zalijeme mlékem a necháme stát asi 1 hodinu. Droždí rozmícháme v troše vlažné vody. |
2 | K vločkám postupně přidáváme mouku, sůl, droždí a rozpuštěné, vlahé máslo. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě asi 90 minut kynout. |
3 | Těsto vložíme do tukem vymazané chlebíčkové formy a necháme ještě chvíli kynout. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem (nebo osolenou vodou). Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. |