Marmeládová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeládová omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16391 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
1 hrnek | Marmeláda rybízová |
1 ks | Skořice celá |
1 polévková lžíce | Solamyl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 95,9mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marmeládová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Marmeládu zalijeme vodou a přidáme celou skořici a hřebíček. Vaříme do zhoustnutí. |
2 | Do povařené marmelády zavaříme solamyl rozmíchaný v troše vody a chvíli povaříme. |
3 | Nakonec omáčku dochutíme cukrem a citronovou šťávou. |
4 | Omáčku podáváme k moučníkům a dezertům. |
Poznámka
Můžeme použít i jinou marmeládu. Solamyl můžeme nahradit ovocným pudinkovým práškem.