Mrkvová nádivka s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová nádivka s jablky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16393 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
4 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
4 ks | Mrkev kořen |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 142g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 69g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Hrozinky, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvová nádivka s jablky postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme, oloupanou mrkev nastrouháme najemno. |
2 | Jablka s mrkví krátce podusíme a přidáme marmeládu, rozinky a citronovou kůru. Vše dobře promícháme. |
3 | Nádivku používáme při přípravě buchet nebo koláčů. |