Jednoduchý recept

Mandlové lupínky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16407

Ingredience

82 g Cukr moučkový
146 g Mandle
67,5 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 680kJ
5% Sacharidy 16 g
12% Tuky 9 g
1% Sodík 27 mg
10% Bílkoviny 6 g

Mandlové lupínky postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný sníh. Zlehka do něj zašleháme cukr, mouku a neoloupané, omyté a osušené celé mandle.

2

Formu na srnčí hřbet silně vymažame máslem, nalijeme do ní těsto a rozetřeme je. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

3

Teplý moučník vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

4

Druhý den nakrájíme ostrým nožem tenké mandlové lupínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept