Mandlové lupínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové lupínky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16407 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
82 g | Cukr moučkový |
146 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
67,5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 129,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové lupínky postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh. Zlehka do něj zašleháme cukr, mouku a neoloupané, omyté a osušené celé mandle. |
2 | Formu na srnčí hřbet silně vymažame máslem, nalijeme do ní těsto a rozetřeme je. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. |
3 | Teplý moučník vyklopíme z formy a necháme vychladnout. |
4 | Druhý den nakrájíme ostrým nožem tenké mandlové lupínky. |