Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1641

Ingredience

1 ks Badyán
200 g Cukr krupice
3 ks Hřebíček
170 g Med včelí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
2 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 619kJ
20% Sacharidy 71 g
11% Tuky 9 g
4% Sodík 72 mg
13% Bílkoviny 7 g

Perníčky-figurky postup přípravy receptu:

1

Cukr, vejce a tekutý med utřeme, přidáme mouku, umleté koření, sodu a rozpuštěné máslo. Důkladně propracujeme a těsto necháme přes noc vykynout /může kynout i několik dnů/.

2

Vyválíme plát asi 3 mm silný a vykrajujeme různé tvary figurek.

3

Perníčky klademe na plech dál od sebe, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v horké troubě.

4

Zdobíme nejrůznějšími ozdobami, bílou polevou z cukru, čokoládou atd.

Poznámka

Koření lze nahradit práškem do perníku. Perníčky necháme minimálně 14 dnů rozležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept