Perníčky-figurky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníčky-figurky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1641 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 ks | Badyán |
200 g | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
80 g | Máslo čerstvé |
170 g | Med včelí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 58,7mg |
Draslík | 27,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Med včelí, Nové koření celé, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perníčky-figurky postup přípravy receptu:
1 | Cukr, vejce a tekutý med utřeme, přidáme mouku, umleté koření, sodu a rozpuštěné máslo. Důkladně propracujeme a těsto necháme přes noc vykynout /může kynout i několik dnů/. |
2 | Vyválíme plát asi 3 mm silný a vykrajujeme různé tvary figurek. |
3 | Perníčky klademe na plech dál od sebe, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v horké troubě. |
4 | Zdobíme nejrůznějšími ozdobami, bílou polevou z cukru, čokoládou atd. |
Poznámka
Koření lze nahradit práškem do perníku. Perníčky necháme minimálně 14 dnů rozležet.