Žemlové omelety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlové omelety
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16412 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
100 g | Marmeláda jahodová |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Voda pitná |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 254,1mg |
Draslík | 82,6mg |
Vláknina | 74,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jahodová, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlové omelety postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme, zalijeme studenou vodou a po chvíli je vymačkáme a prolisujeme. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme žloutky, mouku a prolisované žemle. |
3 | Pánev vymažeme máslem, z těsta vytvoříme omelety a opečeme je po obou stranách. Naplníme je jahodovou marmeládou (nebo jahodovým protlakem) a v polovině přeložíme. |
4 | Při podávání omelety ozdobíme ušlehanou smetanou. |