Recept

Windsorský zvěřinový guláš

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 33 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16413

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Džem rybízový
100 ml Hovězí vývar základní
2 ks Jalovec
750 g Kančí maso
1 polévková lžíce Kečup
30 g Máslo čerstvé
2 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý celý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
40 g Tuk
0,5 kávová lžička Tymián sušený
100 ml Víno červené
0,3 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 318kJ
4% Sacharidy 16 g
42% Tuky 32 g
14% Sodík 282 mg
81% Bílkoviny 46 g

Windsorský zvěřinový guláš postup přípravy receptu:

1

Maso ze zvěřiny zbavíme všeho tuku, šlach, blan a nakrájíme ho na kostky. V tlakovém hrnci rozpálíme tuk, vložíme do něj maso a opékáme ze všech stran asi 5 minut. Potom zalijeme vínem a zvěřinovým vývarem, osolíme a přidáme bobkový list, pepř, jalovec, tymián, muškátový oříšek a papriku. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 25 minut.

2

Během vaření očistíme žampióny a nakrájíme na plátky. Ve větší pánvi rozpálíme máslo a houby na něm 10 minut dusíme. Vyjmeme a dáme stranou.

3

Škrob rozmícháme se smetanou a kečupem a přidáme ho k masu. Povaříme, přidáme houby, dochutíme rybízovým rosolem nebo džemem, citrónovou šťávou a worcesterem. Vaříme při mírné teplotě asi 2 minuty.

4

Hotový guláš dochutíme a ihned podáváme s noky a čerstvým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept