Recept

Pórkový hruškový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 16415
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Hrušky
300 g Listové těsto
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
100 g Sýr Niva (Rokfór)
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 193kJ
13% Sacharidy 49 g
32% Tuky 24 g
19% Sodík 387 mg
25% Bílkoviny 14 g

Pórkový hruškový koláč postup přípravy receptu:

1

Omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky. Opékáme je na másle pod pokličkou asi 5 minut.

2

Oloupané hrušky nařízneme do vějíře a pokapeme citronovou šťávou.

3

Rozmixujeme mléko, sýr, vejce, směs opepříme a okořeníme špetkou muškátu.

4

Listové těsto rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme dokulata. Vyložíme jím malé, máslem vymazané formičky. Do každé vložíme polovinu hrušky a přimáčkneme. Navrch rozdělíme pórek a připravený sýrový krém.

5

Koláčky pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept