Pórkový hruškový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkový hruškový koláč
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16415 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Hrušky |
300 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 105,6mg |
Draslík | 324,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Muškátový oříšek, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkový hruškový koláč postup přípravy receptu:
1 | Omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky. Opékáme je na másle pod pokličkou asi 5 minut. |
2 | Oloupané hrušky nařízneme do vějíře a pokapeme citronovou šťávou. |
3 | Rozmixujeme mléko, sýr, vejce, směs opepříme a okořeníme špetkou muškátu. |
4 | Listové těsto rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme dokulata. Vyložíme jím malé, máslem vymazané formičky. Do každé vložíme polovinu hrušky a přimáčkneme. Navrch rozdělíme pórek a připravený sýrový krém. |
5 | Koláčky pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. |