Pangasius s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pangasius s čočkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16416 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
200 g | Čočka červená |
2 polévková lžíce | Estragon |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
500 g | Pangasius - filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 946,9mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citronová šťáva, Citrony, Čočka červená, Estragon, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pangasius - filety, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pangasius s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Omytý pórek podélně rozkrojíme, příčně nakrájíme na kousky a osmahneme na rozehřátém oleji. Propláchnutou čočku necháme přejít varem a po okapání přidáme k pórku. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou asi 7 minut. |
2 | Rybí filety omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Pečeme v troubě pod grilem z každé strany asi 4 minuty. |
3 | Čočku osolíme, opepříme a okyselíme octem, vmícháme lístky estragonu. |
4 | Porce sumečka upravíme s čočkou na talíře, ozdobíme estragonem a dílky omytého citronu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.