Recept

Vepřová panenka se salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16417
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Feferony
125 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
1 ks Salát kadeřavý
2 polévková lžíce Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová panenka
0,3 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 539kJ
8% Sacharidy 29 g
18% Tuky 13 g
34% Sodík 683 mg
64% Bílkoviny 36 g

Vepřová panenka se salátem postup přípravy receptu:

1

Pórek a feferonky omyjeme a očistíme, pórek pokrájíme na kolečka, feferonky na nudličky. Zázvor oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky.

2

Omyté maso opepříme, opečeme na lžíci oleje, přidáme pórek, feferonky a zázvor, vše krátce osmahneme. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

3

Smícháme ocet, sůl, pepř a 3 lžíce oleje. Zálivkou pokapeme omytý salát. Opečené panenky osolíme, nakrájíme na plátky, vydušenou šťávu ochutíme sójovou omáčkou a pokapeme jí maso. Posypeme sezamovými semínky a koriandrem.

4

Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept