Polévka dršťková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka dršťková
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 1642 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Dršťky syrové |
2 špetka | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 67,2mg |
Draslík | 292,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dršťky syrové, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka dršťková postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté dršťky uvaříme v osolené vodě do měkka (v případě potřeby vodu i několikrát převaříme, vždy však v nové vodě). |
2 | Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém tuku, přisypeme hladkou mouku a opět osmahneme. Vzniklou cibulovou jíšku zalijeme zeleninovým vývarem, vše dobře rozmícháme a vaříme cca 15 min. |
3 | Poté přisypeme uvařené dršťky, přidáme koření, česnek utřený se solí a 10 min povaříme. |
4 | Papriku rozmíchanou v tuku a na drobno nakrájenou celerovou nať přidáme až na samém konci. |
5 | Polévku podáváme se slaným pečivem. |
Dršťek může být i více, celerovou nať nepoužívám, přidávám majoránku. Papriku nechávám zpěnit při přípravě - dohotovení jíšky.