Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16420

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
60 g Mandle
100 g Mandle mleté
50 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 086kJ
20% Sacharidy 72 g
61% Tuky 45 g
4% Sodík 83 mg
26% Bílkoviny 15 g

Mandlové buchtičky postup přípravy receptu:

1

Smícháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Postupně vmícháme vejce, směs našleháme do pěny, přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva a mletými mandlemi, promícháme, přilijeme mléko. Vypracujeme hladké těsto.

2

Papírové formičky naplníme těstem a povrch ozdobíme celými mandlemi.

3

Buchtičky urovnáme na pečicí rošt, pečeme na střední příčce v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 50 minut.

4

Po upečení necháme pečivo asi 15 minut ve formičkách, potom buchtičky opatrně vyjmeme a před podáváním pocukrujeme.

Poznámka

Servírujeme studené. Z těsta připravíme asi 4 ks pečiva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept