Punč s javorovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Punč s javorovým sirupem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16423 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
2 ks | Badyán |
3 polévková lžíce | Čaj citrusový |
4 polévková lžíce | Calvados |
250 ml | Džus jablečný |
4 ks | Hřebíček |
1 ks | Jablka |
4 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 ks | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 178,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus jablečný, Hřebíček, Jablka, Sirup javorový, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Calvados mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čaj citrusový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Punč s javorovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme 500 ml vody, přidáme omyté, na plátky nakrájené jablko a všechny uvedené přísady. Prohříváme asi 10 minut těsně pod bodem varu. |
2 | Horký nápoj rozlijeme do sklenic a ihned podáváme. |