Mandlové špičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové špičky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16428 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
40 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
40 g | Mandle plátky |
100 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Poleva čokoládová |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 49,3mg |
Draslík | 13,2mg |
Vláknina | 846,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Poleva čokoládová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové špičky postup přípravy receptu:
1 | Máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutek a špetku soli ušleháme do pěny. Přilijeme smetanu, zamícháme, přidáme prosátou mouku a znovu dobře promícháme. |
2 | Těstem naplníme cukrářský sáček s hvězdičkovou trubičkou. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme kroužky, které vytvarujeme do špičky, každý kousek posypeme plátky mandlí. |
3 | Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. |
4 | Po vychladnutí ozdobíme upečené špičky čokoládovou polevou. |
Poznámka
Servírujeme studené.