Polévka z jehněčího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z jehněčího masa
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1643 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
0,3 kg | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 157,6mg |
Draslík | 289,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 398,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citrony, Majoránka, Petržel kořen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z jehněčího masa postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso s nakrájenou zeleninou dáme vařit do osolené vody, až bude vše měkké. Maso poté vytáhneme a nakrájíme na drobno. |
2 | Do vývaru přidáme koření, zahustíme ho smetanou smíchanou se žloutky a hladkou moukou, vše dobře rozmícháme a necháme povařit. Jako poslední přidáme uvařené maso nakrájené na kousky. |
3 | Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách ozdobené plátkem citronu. |