Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 16431

Ingredience

150 g Cukr krupice
180 g Mandle plátky
1 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 318kJ
8% Sacharidy 28 g
29% Tuky 22 g
1% Sodík 26 mg
9% Bílkoviny 5 g

Mandlové florentýnky postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme plátem alobalu, který slabě potřeme máslem a poprášíme moukou.

2

Zbylé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do kastrůlku, přidáme cukr, med, smetanu, špetku soli. Pozvolna zahříváme za stálého míchání, po 5 minutách přisypeme mandle.

3

Lžící nabereme vždy trochu mandlové hmoty a na připravený plech klademe malé bochánky, které se během pečení roztečou. Cukroví pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.

4

Upečené florentýnky necháme na plechu vychladnout. Spodní stranu každé potřeme rozpuštěnou čokoládou, vidličkou vytvoříme vlnky a necháme ztuhnout.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept