Ořechové pracinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechové pracinky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16438 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 špetka | Hřebíček |
200 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 89,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hřebíček, Ořechy vlašské, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechové pracinky postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, másla, 200 g cukru, mletých ořechů, skořice a roztlučeného hřebíčku vypracujeme těsto. |
2 | Těstem ze dvou třetin naplníme formičky na pracny, cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 8 - 10 minut. |
3 | Po upečení necháme pracny chvíli vychladnout ve formičkách, ještě částečně teplé je vyklopíme. Obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. |
Poznámka
Servírujeme studené. 50 g cukru použijeme na obalení cukroví.