Penne primavera - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne primavera
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 18 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16439 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
300 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
200 g | Chřest bílý |
100 g | Fazolové lusky zelené |
2 kávová lžička | Hořčice |
100 g | Hrášek |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Penne |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 459,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chřest bílý, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Hořčice, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne primavera postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme podle návodu do měkka. |
2 | V hrnci přivedeme k varu 2 - 3 cm vody a postavíme do něj pařák. Fazolky i brokolici očistíme, fazolky nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky, brokolici rozdělíme na růžičky. Lusky sladkého hrášku opereme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky. Zelený chřest opereme, odřežeme horní poloviny s hlavičkami, dolní části necháme na další použití. |
3 | Jako první povaříme v páře fazolkové lusky, pak přidáme ostatní zeleninu. Vaříme 5 - 6 minut, aby byla hotová, ale ještě křupavá. Hotovou zeleninu necháme okapat a dáme jí s bazalkou do velké mísy. |
4 | Na zálivku posekáme česnek na jemno, promícháme s olejem, octem, pepřem a hořčicí. Zálivkou zalijeme vařenou zeleninu, těstoviny necháme okapat a přidáme k zelenině. Dobře promícháme a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Zeleninu můžeme libovolně měnit.