Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 18 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16439
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
300 g Brokolice
1 stroužek Česnek
200 g Chřest bílý
100 g Fazolové lusky zelené
2 kávová lžička Hořčice
100 g Hrášek
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Penne
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 258kJ
25% Sacharidy 91 g
244% Tuky 183 g
13% Sodík 263 mg
34% Bílkoviny 19 g

Penne primavera postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme podle návodu do měkka.

2

V hrnci přivedeme k varu 2 - 3 cm vody a postavíme do něj pařák. Fazolky i brokolici očistíme, fazolky nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky, brokolici rozdělíme na růžičky. Lusky sladkého hrášku opereme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky. Zelený chřest opereme, odřežeme horní poloviny s hlavičkami, dolní části necháme na další použití.

3

Jako první povaříme v páře fazolkové lusky, pak přidáme ostatní zeleninu. Vaříme 5 - 6 minut, aby byla hotová, ale ještě křupavá. Hotovou zeleninu necháme okapat a dáme jí s bazalkou do velké mísy.

4

Na zálivku posekáme česnek na jemno, promícháme s olejem, octem, pepřem a hořčicí. Zálivkou zalijeme vařenou zeleninu, těstoviny necháme okapat a přidáme k zelenině. Dobře promícháme a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Zeleninu můžeme libovolně měnit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept