Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16440

Ingredience

30 g Cibule
450 g Holub
2 polévková lžíce Pažitka
5 ks Pepř černý celý
50 g Rýže dušená
1 dl Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 l Voda pitná
100 g Zelenina kořenová
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 571kJ
7% Sacharidy 26 g
8% Tuky 6 g
17% Sodík 339 mg
36% Bílkoviny 20 g

Holubí vývar s rýží postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěné starší holuby vložíme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme celý pepř a zvolna uvedeme do mírného varu. Vaříme tak dlouho, dokud není maso zcela měkké.

2

Chvíli před koncem varu přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, oloupanou cibuli a vařenou rýži. Vše krátce povaříme, měkké holuby vyjmeme a použijeme k přípravě jiného pokrmu. Do polévky vmícháme žloutky rozšlehané ve smetaně, dále nevaříme. Okořeníme špetkou šafránu, podle chuti přisolíme.

3

Polévku podáváme posypanou nakrájenou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept