Dietní kuřecí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dietní kuřecí polévka
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16441 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
750 g | Kuře |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
30 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 134,6mg |
Draslík | 269,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Pórek, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dietní kuřecí polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře vložíme do hrnce s vodou, mírně osolíme a vaříme do měkka. Chvíli před koncem varu přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a pórek. |
2 | Měkké kuře vykostíme, maso pokrájíme na kostičky. |
3 | Z mouky a vejce vypracujeme těsto, rozválíme na tenký plát a vykrájíme z něj malé flíčky. Zavaříme je do polévky. Nakonec vložíme rozkrájené maso a polévku krátce povaříme. Ochutíme nasekanou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.