Toasty s jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s jarní cibulkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16442 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
2 ks | Cibule |
8 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
6 polévková lžíce | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 13,3mg |
Draslík | 183,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté cibulky, oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme. |
2 | V pánvi na rozehřátém másle zeleninu zpěníme, potom necháme vychladnout. Přidáme žervé, rozšlehané s trochou mléka, pepř a sůl, směsí potřeme 4 krajíce tmavého chleba, povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Toasty zapékáme v troubě nebo pod grilem asi 4 minuty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.