Zkaramelizované šalotky s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zkaramelizované šalotky s medem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16444 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
75 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
0,1 l | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 385,7mg |
Vláknina | 79,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Med včelí, Ocet vinný, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zkaramelizované šalotky s medem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané cibulky vložíme na 1 - 2 hodiny do vody s vinným octem, poté okapané cibulky osmahneme v pánvi na másle po všech stranách, přidáme med a necháme zkaramelizovat. Zalijeme vývarem, na mírném ohni vaříme, dokud cibulky nezměknou. |
2 | Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.