Lyonská mléčná cibule - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lyonská mléčná cibule
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16447 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
750 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 277,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 802,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lyonská mléčná cibule postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a podusíme na polovině másla. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. |
2 | Když je cibule zpola měkká, zalijeme ji polovinou mléka, pod pokličkou dusíme do měkka. |
3 | Ve zbylém mléce rozkvedláme mouku, vlijeme do pokrmu, ochutíme citronovou šťávou a zjemníme zbylým máslem. |
4 | Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.