Recept

Zapečená rajčatová cibule

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16448

Ingredience

750 g Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
75 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 461kJ
7% Sacharidy 24 g
33% Tuky 25 g
18% Sodík 366 mg
17% Bílkoviny 10 g

Zapečená rajčatová cibule postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a podusíme na polovině másla. Osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak (nebo kečup) a chvíli dusíme. Zalijeme trochou vývaru, pod pokličkou dusíme do měkka.

2

Potom cibuli posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami zbylého másla a vložíme do trouby pod gril krátce zapéci.

3

Podáváme jako přílohu k minutkovým játrům, roštěnkám a hovězím plátkům.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept