Polévka z telecího masa (ragú) I - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z telecího masa (ragú) I
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1645 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
0,5 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hrášek |
1 ks | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Telecí plec |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 103,2mg |
Draslík | 884,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hrášek, Květák, Muškátový oříšek, Petržel kořen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z telecího masa (ragú) I postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Zvlášť si uděláme jíšku, kterou pak vlijeme do vývaru, z něhož jsme vytáhli maso, a dobře rozmícháme. Po 10 minutách přidáme na růžičky rozebraný květák, hrášek a necháme povařit 5-7 min. |
2 | Do polévky vlijeme v mléce rozkvedlaný žloutek a než-li se začne polévka vařit, odstavíme ji, aby se nám žloutek nesrazil. |
3 | Poté přisypeme na kousky rozkrájené maso, okořeníme špetkou muškátového květu a petrželovou natí. |
Poznámka