Recept

Polévka z telecího masa (ragú) I

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1645
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
0,5 ks Cibule
2 polévková lžíce Hrášek
1 ks Květák
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
1 ks Petržel kořen
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
250 g Telecí plec
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 717kJ
4% Sacharidy 16 g
85% Tuky 64 g
13% Sodík 261 mg
26% Bílkoviny 14 g

Polévka z telecího masa (ragú) I postup přípravy receptu:

1

Cibuli a maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Zvlášť si uděláme jíšku, kterou pak vlijeme do vývaru, z něhož jsme vytáhli maso, a dobře rozmícháme. Po 10 minutách přidáme na růžičky rozebraný květák, hrášek a necháme povařit 5-7 min.

2

Do polévky vlijeme v mléce rozkvedlaný žloutek a než-li se začne polévka vařit, odstavíme ji, aby se nám žloutek nesrazil.

3

Poté přisypeme na kousky rozkrájené maso, okořeníme špetkou muškátového květu a petrželovou natí.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept