Cibulačka s portským vínem a žloutkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulačka s portským vínem a žloutkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16451 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
4 krajíc | Chléb toastový |
4 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 polévková lžíce | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 133,1mg |
Draslík | 349,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulačka s portským vínem a žloutkem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Necháme pod pokličkou asi 20 minut táhnout. |
2 | Následně odstavíme z ohně, přelijeme do zapékací misky, přidáme v portském víně rozšlehaný žloutek a dobře promícháme. Na povrch položíme nasucho opečené toasty, posypeme sýrem a pod grilem nebo v troubě krátce zapečeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.