Pařížská cibulačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pařížská cibulačka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16453 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 krajíc | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
2 ks | Cibule |
4 dl | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 59,0mg |
Draslík | 274,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pařížská cibulačka postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a krátce zpěníme na másle. Zalijeme vývarem a uvaříme do měkka. |
2 | Na dno zapékací misky vložíme krajíčky chleba, posypeme je dvěma třetinami nastrouhaného sýra a zalijeme vývarem s cibulí. Povrch posypeme zbylým sýrem. |
3 | Polévku krátce zapečeme v horké troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.