Zapékaný krab s jarní cibulkou a zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný krab s jarní cibulkou a zázvorem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16459 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
5 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
400 g | Krab |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 120,3mg |
Draslík | 452,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 340,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr třtinový, Hovězí vývar základní, Krab, Olej rostlinný, Olej sezamový, Vejce slepičí, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný krab s jarní cibulkou a zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Kraba rozkrojíme zespodu na poloviny. Klepeta odkrojíme a tupou stranou nože je roztlučeme. Odstraníme nohy a zbytek ulity rozlomíme na několik kousků. Nakonec odstraníme žábry a plovací měchýř. Vše kromě žaber, nohou a plovacího měchýře vložíme do mísy. |
2 | Maso přelijeme směsí rýžového vína, rozšlehaného vajíčka a kukuřičného škrobu, necháme 10 - 15 min marinovat. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme maso, nadrobno pokrájený zázvor a jarní cibulku, za stálého míchání cca 3 min restujeme. Poté zalijeme vývarem, přidáme sójovou omáčku a cukr, důkladně promícháme. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 3 - 4 min podusíme. |
4 | Maso rozdělíme na talíře, pokapeme sezamovým olejem, ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Použijeme jednoho většího nebo 2 menší kraby o celkové hmotnosti cca 675g.