Jednoduchý recept

Zapékaný krab s jarní cibulkou a zázvorem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16459
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr třtinový
5 polévková lžíce Hovězí vývar základní
400 g Krab
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 850kJ
2% Sacharidy 7 g
13% Tuky 10 g
17% Sodík 341 mg
36% Bílkoviny 20 g

Zapékaný krab s jarní cibulkou a zázvorem postup přípravy receptu:

1

Kraba rozkrojíme zespodu na poloviny. Klepeta odkrojíme a tupou stranou nože je roztlučeme. Odstraníme nohy a zbytek ulity rozlomíme na několik kousků. Nakonec odstraníme žábry a plovací měchýř. Vše kromě žaber, nohou a plovacího měchýře vložíme do mísy.

2

Maso přelijeme směsí rýžového vína, rozšlehaného vajíčka a kukuřičného škrobu, necháme 10 - 15 min marinovat.

3

V pánvi rozpálíme olej, přidáme maso, nadrobno pokrájený zázvor a jarní cibulku, za stálého míchání cca 3 min restujeme. Poté zalijeme vývarem, přidáme sójovou omáčku a cukr, důkladně promícháme. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 3 - 4 min podusíme.

4

Maso rozdělíme na talíře, pokapeme sezamovým olejem, ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme jednoho většího nebo 2 menší kraby o celkové hmotnosti cca 675g.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept