Berlínské kysané zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Berlínské kysané zelí
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16461 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
500 g | Cibule |
200 g | Hrozinky |
500 g | Jablka |
0,5 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
150 g | Sádlo škvařené |
1500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 956,0mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 104,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hrozinky, Jablka, Sádlo škvařené, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Berlínské kysané zelí postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme oloupanou, na kroužky pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Následně přidáme kysané zelí, omytá, na kostky nakrájená jablka, vše chvíli podusíme bez přidání vody. |
2 | Okořeníme bobkovým listem, vsypeme rozinky, zalijeme pivem a asi hodinu dusíme pod pokličkou na mírném ohni. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.