Dušené kysané zelí s fíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kysané zelí s fíky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16462 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Fíky sušené |
0,1 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Víno bílé |
750 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 4,2mg |
Draslík | 871,2mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fíky sušené, Hovězí vývar základní, Víno bílé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kysané zelí s fíky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a zpěníme ji. |
2 | Potom vložíme překrájené kysané zelí, promícháme, přilijeme víno a vývar. Sušené fíky pokrájíme nadrobno a vmícháme do zelí, vše podusíme na mírném ohni asi 20 minut. |
3 | Zelí podáváme jako přílohu k pečeným masům. |
Poznámka
Servírujeme teplé.