Smažené zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené zelí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16463 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
1000 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 509,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 457,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,3mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené zelí postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí očistíme a omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky, přitiskneme je k sobě. Vložíme do vařící osolené vody, do níž jsme přidali citronovou šťávu. Vaříme 8 - 12 minut ne úplně do měkka, vyjmeme a necháme okapat. |
2 | V misce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme. Čtvrtky zelí ve směsi po všech stranách namočíme, potom je obalíme ve strouhance, smažíme v hlubší pánvi na horkém oleji asi 12 minut. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.