Brambory s jedlými kaštany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s jedlými kaštany
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16465 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 g | Kaštany jedlé |
50 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Kaštany jedlé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s jedlými kaštany postup přípravy receptu:
1 | Jedlé kaštany upečeme v troubě nebo na pánvi a oloupeme je. Malé brambory uvaříme ve slupce v osolené téměř do měkka a také je oloupeme. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, kaštany i brambory na něm do zlatova opečeme, přidáme cukr a necháme jej zkaramelizovat. |
3 | Podáváme jako přílohu ke zvěřině. |
Poznámka
Servírujeme teplé.