Jednoduchý recept

Kuře s lososem a pažitkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1647
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Kuřecí prsa
125 g Losos uzený
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
50 ml Víno bílé
100 ml Vývar drůbeží
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 464kJ
5% Sacharidy 18 g
45% Tuky 34 g
17% Sodík 348 mg
79% Bílkoviny 44 g

Kuře s lososem a pažitkou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nejprve naklepeme a každý plátek nařízneme. Do otvoru vložíme kousky uzeného lososa. Osolíme, opepříme a propíchneme párátkem.

2

Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, vložíme maso a z obou stran orestujeme, cca 15-20minut. Po vyjmutí odstraníme párátka a udržujeme teplé.

3

Do pánve do výpeku přidáme šalotku nakrájenou nadrobno a cca 5minut orestujeme. Poté přilijeme vývar a víno a pomalu přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme 5minut provařit a potom přimícháme smetanu.

4

Mezitím omyjeme pažitku, necháme okapat, nasekáme nadrobno a vmícháme do vroucí omáčky. Nakonec všleháme na kostičky nakrájené zbylé máslo. Omáčku dochutíme a před podáváním jí přelijeme maso.

Poznámka

Místo pažitky můžeme použít čerstvou petržel nebo bazalku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept