Rychlá francouzská bramborová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá francouzská bramborová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16470 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 222,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 218,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Majoránka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá francouzská bramborová polévka postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nastrouháme přímo do vařícího vývaru. |
2 | Ve smetaně rozkvedláme žloutky. Polévku zvolna vaříme asi 10 minut, zmírníme teplotu, přidáme smetanu se žloutkem a dále nevaříme. |
3 | Polévku osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. |
4 | Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou. |