Jednoduchý recept

Rychlá francouzská bramborová polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16470

Ingredience

2 ks Brambory
1 špetka Majoránka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 076kJ
3% Sacharidy 11 g
25% Tuky 19 g
47% Sodík 945 mg
26% Bílkoviny 14 g

Rychlá francouzská bramborová polévka postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nastrouháme přímo do vařícího vývaru.

2

Ve smetaně rozkvedláme žloutky. Polévku zvolna vaříme asi 10 minut, zmírníme teplotu, přidáme smetanu se žloutkem a dále nevaříme.

3

Polévku osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.

4

Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept