Lehká zelná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehká zelná polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16473 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Cibule, Kmín celý, Olej rostlinný, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lehká zelná polévka postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme. |
2 | Do hrnce na rozehřátý olej přidáme připravenou zeleninu (kromě brambor), oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a chvíli podusíme. Zalijeme vývarem a pod pokličkou na mírném ohni krátce vaříme. |
3 | Nakonec přidáme nadrobno nakrájené brambory a vše dovaříme do měkka. Polévku podle chuti okořeníme a ihned podáváme. |