Zelný salát s hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s hořčicí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16474 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 74,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr třtinový, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté zelí nakrájme na čtvrtky a potom na jemné nudličky. |
2 | Olej smícháme s hořčicí, přidáme trochu vinného octa, sůl, pepř, špetku cukru a oloupanou, nastrouhanou cibuli. |
3 | Zálivkou přelijeme zelí, dobře promícháme a necháme alespoň 30 minut uležet v chladu. |