Salát z hlávkového a kysaného zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z hlávkového a kysaného zelí
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16481 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 ml | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
125 g | Zelí hlávkové bílé |
125 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 79 kcal
Kilojoule 333kJ
3% Sacharidy 9 g
5% Tuky 4 g
2% Sodík 37 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 267,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Kmín drcený, Olej rostlinný, Zelí hlávkové bílé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Salát z hlávkového a kysaného zelí postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí omyjeme a nakrájíme na jemné nudličky. Kysané zelí překrájíme, oloupanou cibuli jemně nasekáme. |
2 | Jogurt rozšleháme, přidáme kmín a olej a zálivku vlijeme do mísy k oběma druhům zelí. Vše dobře promícháme. |
3 | Salát necháme 1 hodinu v chladu rozležet. |