Zelný salát s ovocem a kysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s ovocem a kysanou smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16482 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 špetka | Anýz mletý |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
250 g | Hroznové víno |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 358,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Citronová šťáva, Hroznové víno, Jablka, Med včelí, Sůl, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s ovocem a kysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté jablko nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou šťávou a v míse smícháme s omytým hroznovým vínem a očištěným, nakrouhaným zelím. Zakysanou smetanu smícháme s medem, anýzem, solí a pepřem. Zálivku po lžících zlehka vmícháme do salátu. Necháme 30 minut vychladit. |
Poznámka
Podáváme k vařenému uzenému masu.