Recept

Zelný salát s ovocem a kysanou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16482
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 špetka Anýz mletý
2 kávová lžička Citronová šťáva
250 g Hroznové víno
1 ks Jablka
1 polévková lžíce Med včelí
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
400 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 123 kcal
Kilojoule 513kJ
8% Sacharidy 29 g
2% Tuky 2 g
6% Sodík 122 mg
4% Bílkoviny 2 g

Zelný salát s ovocem a kysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Omyté jablko nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou šťávou a v míse smícháme s omytým hroznovým vínem a očištěným, nakrouhaným zelím. Zakysanou smetanu smícháme s medem, anýzem, solí a pepřem. Zálivku po lžících zlehka vmícháme do salátu. Necháme 30 minut vychladit.

Poznámka

Podáváme k vařenému uzenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept