Pudink z kyselé smetany se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink z kyselé smetany se sýrem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16488 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
5 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 386,7mg |
Draslík | 193,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink z kyselé smetany se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Kyselou smetanu rozkvedláme se žloutky a moukou, osolíme a necháme chvíli stát. |
2 | Potom do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a nastrouhaný sýr. Vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do vodní lázně a ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu pečeme. |
3 | Upečený pudink posypeme nasekanou petrželkou a polijeme rozpuštěným máslem. |
Poznámka
Trochu mouky a kousek másla použijeme na formu.